onsdag 11. april 2012

Hipp hurra!

Verdens Søteste har fylt ett år og jeg har strikket og strikket en fin presang. Det begynte med Pickles sin lille fine julekjole, men så klarte jeg ikke la være å strikke et par plagg til. Både en kofte og en ekstra kjole klarte jeg å gjøre ferdig før den store dagen. Og noe nytt er allerede på pinnene. Det er godt at Verdens Søteste er glad i å pynte seg :)Det var ikke så lett å få frem helt riktig farge på bildene, men bildet over viser det som er nærmest.Garn: Pickles Pure Thin Alpaca Bjørnebær, Abuelita 3-tråds Tynn Merino Natur, Abuelita Tjukk Merino Multi Lilla
Pinner: 3 mm
Størrelse: 2-3 år 


Etter at jeg strikket babyteppe til Verdens Søteste for et år siden ble det liggende masse restegarn. Noe av dette ble til denne koften.


Oppskriften er fra DROPS sine nettsider. Siden fargene jeg valgte var så lyse, bestemte jeg meg for å droppe lusene som egentlig skulle dekke både bol og ermer. Etter å ha strikket frem og tilbake en stund og blitt temmelig lei av vrange masker, strikket jeg rundt og klippet heller opp etterpå. Montering er ikke blant mine sterke sider, så mor fikk ta seg av både dette og stolpen.


Oppskrift: BabyDROPS 19-21
Garn: Viking baby ull (den gamle typen)
Pinner: 3 mm (eg. 2 og 2,5)
Størrelse: 2 år Og tilslutt kjolen jeg bare ikke kunne vente med å få på pinnene. Dette er en oppskrift jeg fant på Ravelry. Etter en tur i en garnbutikk på Bjølsen fant jeg dette fine alpakka/silke-garnet til DROPS. Det var utrolig mykt og godt å strikke med. Verdens Søteste fikk prøve den med en gang. Den er nesten passe allerede, men det fine er at denne kan brukes i lang tid fremover. Like fin som kjole som topp.Knapper fra mors store knappesamling.Oppskrift: Elvira
Garn: DROPS Baby Alpaca Silk 3250, 1101
Pinner: 2,5 mm og 3 mm
Størrelse: 2 år 


Jeg kom også over noen utrolig søte sko med sokker på Ravelry og tenkte de ville passe fint til kjolen. Selv om jeg allerede har levert 2 bidrag til Pinnekrokens sokkeutfordring melder jeg med på med disse også. Jeg har endret litt på oppskriften. Siden den bare var opp til størrelse 1 år, strikket jeg med dobbelt garn. Kanten øverst på sokkene er egenkomponert. Her strikket jeg med enkel tråd. Da jeg var ferdig med vrangborden på toppen av sokken, strikket jeg 1 omg vr, 1 omg 2 m i hver maske, 1 omg vr, 1 omg *1 vr, 2 m i 1 m*, 1 omg vr før jeg felte vr løst av.


Oppskrift: Baby Merry-Jane
Garn: DROPS Baby Alpaca Silk 3250, 1101 og 3125, 1102
Pinner: 2,5 mm
Størrelse: 1 år (men dobbelt garn) 

4 kommentarer:

 1. Ohlala så LEKKERT kjole og sko settet var! Jeg fallt rett og slett pladdask her! Skulle gjerne hatt ei lita tulle å strikke dette til, men nå begynner tullene mine å blitt store.. :-/ Hva er den største str i kjole og sko? Forresten så heier jeg på deg i Pinnekroken og har gitt min stemme ;) Lykke til!!

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Så hyggelig :)
  Kjolen finnes i str 1, 2, 4, 6/8 og 10/12 år. Oppskriften kan kjøpes på dansk på www.rasmilla.dk. Skoene finnes bare i 2 størrelser, og største er 6-12 mnd. Oppskriften kan kjøpes på www.ravelry.com. Sokkene er strikket fast som en forlengelse av skoen. Kanskje finner du en annen oppskrift på større sko og så plukke opp flere masker rundt ankelen til sokken. God strikking! :)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Så utrolig fin kjole, den var jo bare supersøt! Du har en fin blogg med mye god inspirasjon:-)

  SvarSlett